Skip to content

ORGANIZACIJE

Gasilci

PGD Breg ob Savi je sestavni del lokalne skupnosti in opravlja preventivne in operativne naloge, ki se vežejo na dejavnosti varstva pred požarom, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanje na celotnem območju Orehka, Drulovke in Brega ob Savi.  V vseh letih delovanja je aktivno pri gašenju požarov, reševanju ljudi in premoženja kot tudi pri elementarnih nesrečah.

V društvo so vključeni krajani vseh treh omenjenih vasi in šteje 120 članov, članic in veteranov ter 50 pionirjev, mladincev in pripravnikov.  Poveljnik PGD Breg ob Savi je Marko Šimnovec, za mladino skrbi Stane Porenta, predsednik društva pa je Andrej Langus, ki je leta 2013 prevzel to funkcijo od dolgoletnega predsednika Marjana Fajfarja.

Preko celega leta redno preverjajo hidrantno omrežje ter izvajajo občasno izobraževanje krajanov za delo z gasilnimi aparati. Kot del lokalne skupnosti aktivno sodelujejo z Osnovno šolo Orehek Kranj (vaja evakuacije, Čopkov tek, čistilna akcija, varovanje otrok v cestnem prometu ob začetku šolskega leta…), KS Orehek Drulovka ter KS Mavčiče.

Več o delu lokalnih gasilcem si preberite na tej povezavi: https://www.pgd-bregobsavi.si/

Sledite nam

Kontaktrajte nas

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.