Skip to content

ORGANIZACIJE

Šola

Osnovna šola Orehek Kranj se je v šolskem letu 1997/98 pričela razvijati iz podružnične šole na Orehku. Na pobudo staršev krajevne skupnosti Orehek-Drulovka in vodstva takratne Osnovne šole Lucijana Seljaka v Stražišču, je Mestna občina Kranj oktobra 1996 na Orehku pričela z gradnjo samostojne osnovne šole, takrat še osemletke.

Danes OŠ Orehek Kranj, kot eno prvih šol z uvedbo devetletke, sestavljajo matična šola na Orehku z vrtcem, in podružnična šola v Mavčičah, ravno tako s pridruženim vrtcem v tamkajšnjem kraju. Matično šolo na Orehku v šolskem letu 2023/24 obiskuje 447 učencev, podružnično šolo v Mavčičah pa 99 učencev, torej skupno 546 otrok. V obe enoti vrtca je v tem šolskem letu vključenih 190 predšolskih otrok, in sicer v vrtcu na Orehku 97, v vrtcu Mavčiče pa 93.

Inovativnost, ustvarjalnost in pogum vodstva ter učiteljev (ob podpori zunanjih sodelavcev), je pripomogla k temu, da je osnovna šola Orehek danes po celotni Gorenjski, Sloveniji in celo svetu prepoznana po številnih dejavnostih in projektih. Pohvalijo se lahko s projekti, kot so humanitarni Čopkov tek (s poudarkom na vključevanju otrok s posebnimi potrebami), Festival naše prihodnosti (spodbujanje kreativnosti in nadarjenosti otrok s področja celotne Gorenjske) in Frankofonski festival (s poudarkom na medkulturnosti in večjezikovnosti), ki v Kranj s celotnega slovenskega prostora pripelje učence, ki se učijo francosko. Omenjeni projekti so v slovenskem prostoru edinstveni. Z odličnimi priznanji pa se na šoli lahko pohvalijo tudi s pevskim zborom, MEPI-jem (Mednarodno priznanje za mlade), dosežki na likovnem področju in z zlatimi priznanji na številnih učnih področjih.

V šoli si zelo prizadevajo graditi dobre odnose in učencem zagotavljati varno in spodbudno učno okolje, v katerem bodo učenci lahko dobro napredovali in razvijali svoje talente. Šola si prizadeva ustvarjati dobre in korektne odnose tudi s starši učencev.

Šola se aktivno povezuje in vključuje tudi v delovanje krajevne skupnosti Orehek-Drulovka ter KS Mavčiče. Vsakoletno je šola prostor ali organizator srečanja upokojencev krajevne skupnosti, prav tako sodeluje pri organizaciji in izvedbi državnih ter krajevnih praznikov.

OŠ Orehek Kranj stremi tudi k dobremu in uspešnemu sodelovanju z Mestno občino Kranj in obema krajevnima skupnostma, saj se zaveda, da se lahko le skupaj, v sodelovanju s sokrajani, gradi lepo in boljšo prihodnost za vse, predvsem pa za naše prihajajoče generacije.

O delovanju šole si lahko več preberete na šolski spletni strani https://www.osorehek.si/

Sledite nam

Kontaktrajte nas

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.