Skip to content

ORGANIZACIJE

OZ Rdeči križ Kranj

Rdeči križ, človekoljubna in nevladna organizacija, deluje v skladu z ženevskimi konvencijami in dodatnima protokoloma k ženevskim konvencijam o zaščiti žrtev spopadov ter sklepih mednarodnih konferenc Rdečega križa. V skladu s temeljnimi mednarodnimi načeli, ki so opredeljeni tudi v Statutu Rdečega križa Slovenije (RKS) in Območnega združenja Rdečega križa Kranj (OZ RK Kranj): humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost, pomagamo pri preprečevanju in lajšanju trpljenja ljudi, zaščiti življenja in zdravja, krepitvi gibanja za zdravo življenje ter varovanju in spoštovanju človekovih pravic.

RKS OZ Kranj je eno izmed 56-ih območnih združenj, ki sestavljajo RKS. Deluje na področju šestih občin: Mestne občine Kranj ter občin Šenčur, Cerklje, Naklo, Preddvor in Jezersko. Svoje cilje uresničuje z nalogami, ki jih ima opredeljene v statutu, med katerimi so tudi naloge, ki jih opravlja kot javno pooblastilo. Vse naloge so razvrščene v dejavnosti, ki se med seboj dopolnjujejo: krvodajalstvo, prva pomoč, preventivni programi za otroke, preventivni programi za odrasle, humanitarne pomoči, delo s KO RK.

Rdeči križ Kranj svojih nalog ne bi mogel izpeljati brez številnih prostovoljcev v KO RK, ki so ustanovljene kot oblika dela na terenu;  praviloma v skladu z organiziranostjo lokalne skupnosti. Na območju  OZ RK Kranj deluje 40 KO RK, v katerih aktivno sodeluje 300 prostovoljcev, ki letno opravijo povprečno 14.500 prostovoljnih ur.

Krajevna organizacija Rdečega križa je aktivna tudi v KS Orehek Drulovka. Vodi jo ga. Marija Sokol.

Več o delu Območnega združenja Rdečega križa Kranj je na voljo na tej povezavi: http://www.kranj.ozrk.si/ .

Sledite nam

Kontaktrajte nas

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.