Skip to content

Pot Jeprškega učitelja

Pot Jeprškega učitelja je pešpot, ki se nahaja na desnem bregu reke Save, natančneje med Drulovko in Bregom ob Savi v občini Kranj. Pot je zasnovana kot kombinacija učenja, osebne rasti in rekreacije, in traja približno pol ure zmerne hoje.

Imenovana je po pripovedi “Jeprški učitelj” Simona Jenka. Posvečena je Marji Boršnik, slovenski literarni zgodovinarki, ki je tu živela. Pot so odprli sredi maja 2015.

Pot je opremljena z informativnimi in usmerjevalnimi tablami na atraktivnih točkah kanjona Zarica. Začne se na parkirišču v Drulovki, se nadaljuje po Špikovi ulici, vodi skozi gozd do naravnega pomola Špik, kjer se nahaja arheološko najdišče Drulovka iz neolitika. Ob robu kanjona pripelje pot do gozdne jase z lesenimi klopmi, ki spominjajo na mlinske kamne. Posebnost poti so tudi knjigobežnice, ki predstavljajo nekakšno knjižnico v naravi, kjer se nahajajo klasična leposlovna dela. Pot nudi tudi informacije o alpskih cvetlicah in pticah tega območja. Končna točka poti je romarska cerkev Matere Božje, zgrajena leta 1163.

Sledite nam

Kontaktrajte nas

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.