Skip to content

ORGANIZACIJE

Župnija

Župnija Kranj-Drulovka/Breg je bila ustanovljena leta 1983 in obsega naselja Orehek, Drulovka in Breg ob Savi. Ustanovljena je bila kot odgovor na precejšnje povečanje prebivalstva zaradi novih naselij, čeprav prve omembe cerkva kot podružnic pražupnije sv. Martina segajo celo v 2. polovico 10. stol. Župnija ima dve cerkvi: cerkev Matere Božje Pomočnice kristjanov na Bregu in cerkev sv. Mihaela v Drulovki. V obeh cerkvah se redno opravljajo svete maše, tako ob delavnikih kot ob nedeljah in praznikih. Ker je župnišče na Bregu, je tam tudi formalni sedež župnije.

Prvi župnik na novoustanovljeni župniji Kranj-Drulovka/Breg je bil g. Franc Ivanc, ki je svojo službo zvesto opravljal od ustanovitve, leta 1983, do svoje smrti, leta 2005. Nasledil ga je sedanji župnik, g. Ciril Plešec, ki tu vrši svoje poslanstvo od 24. 02. 2006 dalje.

Več o župniji si lahko preberete na tej povezavi:

https://zupnija-drulovkabreg.si/

Sledite nam

Kontaktrajte nas

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.